We noemen ze Sunny & Rosie: Originele Volkswagen Westfalia Campers!

Onze volkswagenbusjes hebben we in de originele staat gehouden. De ruitjes-stof, de kleuren, de handige indeling, allemaal ontwikkeld in de seventies toen Volkswagen samen met Westfalia deze busjes ontwierp. We hebben er twee en ze heten Rosie en Sunny. Voor de kenners: beide volkswagenbusjes zijn voorzien van het zogenaamde Helsinki interieur. Compleet met koelkast, slaapbank, stromend water en natuurlijk het pop-up dak.  rosie sunny web

In 2009 kochten we eerst Sunny (het gele busje) met het gekke idee om zo'n prachtige orginele VW Camper te verhuren in combinatie met een verwen-arrangement in Twente. Nadat wij de afgelopen seizoenen steeds volledig volgeboekt waren konden we niet anders dan uitbreiden. Inmiddels is er dus een tweede busje bij. Dit busje noemen wij Rosie. En ere wie ere toekomt: onze 6-jarigedochter Eva heeft deze mooie naam bedacht!

Voor foto's van de busjes: klik hier

 

 

Historie van onze Volkswagen T2 campers

Sunny
Wij hebben onze gele bus Sunny genoemd vanwege zijn zonnige kleur en met een knipoog naar de hitsingle van Boney M uit de jaren zeventig. Voor de kenners: het is een Volkswagen T2b uit 1976 Westfalia Camper model Helsinki. In het voorjaar van 2010 hebben we Sunny technisch en esthetisch in een superconditie gekregen. Hiervoor hebben we de hulp ingeschakeld van VWvakrestauratie en Reprowesty.com. In de zomer van 2010 heeft Jaap Bergman ons geholpen aan een nieuwe motor. Je kunt pech hebben met een oldtimer, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een nieuwe motor is Sunny in een nog betere conditie. In het voorjaar van 2013 is het tentdoek van het popup dak vervangen. Het oude dak was inmiddels bijna 40 jaar oud en met name de ritssluitingen waren volledig versleten.

Rosie
Het oranje busje kwam in 2014 in ons bezit. Het geheim van ons arrangement met het volkswagenbusje zit 'm in de totale beleving. We wilden nog zo'n mooi busje in zo veel mogelijk originele stijl. We noemden dit busje Rosie met daarmee een knipoog naar het nummer van ACDC wederom uit de seventies A Whole Lotta Rosie is een stuk pittiger dan Sunny. Maar Rosie heeft dan ook een 2 liter motor met een dubbele carburateur. En dat merk je. Een pittig busje dus. Op dit moment (winter 2014) zijn we bezig het Volkswagenbusje helemaal netjes te maken zodat hij in het nieuwe seizoen trots naast Sunny kan staan. Klaar om zo in te stappen en te genieten.

Ons busje in combinatie met het arrangement staat overigens ook vermeld bij www.leukedingendoen.nl en www.origineelovernachten.nl wat ook leuke doorverwijssites blijken te zijn.
Wat opvalt is dat veel mensen ons weekend cadeau doen aan hun partner, of aan vrienden. Is dat niet een leuk idee?
Voor een paar mooie plaatjes: klik hier

Blije Bus

Lees ervaringen

Ontdek wat jouw voorgangers beleefd hebben met onze bus.

Ervaringen lezen

Contact

Blije Bus