Wat worden jouw hoogtepunten dit jaar?

Voelen dat je leeft!

Het gevoel hebben dat je leeft, wanneer heb je dat? Als je terugkijkt naar vorig jaar; wat waren dan de momenten dat je optimaal aan het genieten was? 

retropicknick

Samen nieuwe ervaringen opdoen...

Samen zijn met de voor jou dierbare mensen in combinatie met een bijzondere ervaringen zoals het rijden in een volkswagenbusje, het wandelen in de bergen of het maken van een mooi kampvuur. Dat zijn de dingen die je later nog weet te herinneren.

Jullie weekendje weg met een volkswagenbusje

Dat is ook de reden waarom we het iedereen gunnen om een keer zo’n weekendje weg te boeken met één van onze twee volkswagenbusjes. Een ervaring om niet te vergeten. Samen met jouw geliefde in retrostijl rondrijden in een omgeving waar je helemaal tot jezelf en tot elkaar kunt komen. Alles perfect geregeld met veel oog voor details en volledig verzorgd. Zodat je zonder zorgen en stress volledig op kunt gaan in deze unieke ervaring.

No stress

Een volkswagenbusje uit de jaren zeventig herken je door zo’n wiel voorop, de mooie ronde vormen uit de seventies en de gezellige kleuren. Wil jij ook met zo’n volkswagenbusje op stap? Wil jij deze ervaring met jouw liefje beleven in 2016? Dat kan gewoon! Boek je volledig verzorgde weekendje weg via www.retroweekend.nl inclusief route, campings, eten en drinken en een in originele stijl gerestaureerde Volkswagen Westfalia Camper uit 1976.

Nu is het moment

En doe het nu, want voor je het weet is het jaar al weer voorbij en dan denk je…wat hebben we ook al weer voor hoogtepunten beleefd, het afgelopen jaar?  Check de beschikbaarheid hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaderdag: Dé kans voor moeders!

Het ideale Vaderdag cadeau!

We hebben het maar druk, wij vaders. Je wilt het graag goed doen. Werk, ambities, beetje sportief blijven, voldoende thuis zijn voor de kinderen, leuke echtgenoot zijn, gezond eten, maar ook af en toe een biertje in de kroeg. Succes uitstralen, ookal gaat het niet altijd allemaal vanzelf. En als je thuiskomt na zo'n dag dat het niet zo lekker liep moet je natuurlijk ook de ideale vader zijn, want je wilt je kinderen en je vrouw ook niet te kort doen.

Hoe verdeel je al je aandacht. Collega's, vrienden, familie, kinderen, vrouw, sportclub etc.Hoe ben je de Mister Perfect? Een topfunctie bekleden en intussen toch even in alle rust een heerlijke maaltijd bereiden omdat je vrouw vandaag wat later thuis is. Aandacht voor de kinderen en als ze even lekker zelf bezig zijn, snel even dat telefoontje afhandelen of die mail wegwerken. Tja.

Vaderdag, het is zover. De dag dat Vader helemaal centraal mag staan. Dat alles om jou mag draaien. Wat wil je dan? Een cadeau? En wat voor cadeau? Waar kan iemand je nu helemaal blij mee maken? Juist, met een weekendje weg met een volkswagenbusje!

Hoe zou het zijn om even de kinderen te kunnen "parkeren" bij Opa en Oma en er stiekum tussenuit met je geliefde. Om even weer te ervaren dat je niet alleen vader bent, maar ook Man. En hoe fijn is het om even met je vrouw weer de tijd te hebben voor dat goede gesprek, die mooie wandeling of gewoon dom plezier maken en een heerlijke nacht samen beleven. En dan wakker worden en weten dat je leeft.

bedje gespreid rosie

Maar ja... Waar ga je dan heen? Of bepaalt jouw vrouw dat wel. En wat zal ze dan bedenken?

EIgenlijk hoop je maar één ding. Een weekendje weg met een Volkswagenbusje uit de seventies zonder al te veel gedoe en gezeur. Gewoon gaan en niet van te voren allerlei beslissingen hoeven te nemen. Waar gaan we dan heen? Wat nemen we mee? Wat gaan we eten? Welke camping? Moeten we reserveren?

Het is vaderdag... misschien leest zij deze blog? Dat hoop je dan. Want het is toch de droom van iedere man om een keer met zo'n busje op pad te gaan?

Mister Perfect, mag even aan helemaal onthaasten en aan het grote stuur draaien door Twente en de Achterhoek of Salland. Een volkswagenbusje in de originele westfalia-camper uitvoering.

Moeders.... het is aan U

Hartelijke groet,

Pieter van der Haak (ook vader)

Blije Bus

www.retroweekend.nl

 

 

 

 

Weekendje weg als Valentijnscadeau

14 februari, de dag waarop geliefden elkaar een kaartje sturen of een cadeautje geven. Of de dag om romantisch uit eten te gaan. Het is Valentijnsdag. Ons Retroweekend arrangement met ons Retro Volkswagenbusje past hier helemaal bij. En omdat we romantiek en samen genieten hoog in het vaandel hebben geven wij een speciaal cadeau weg voor iedereen die vanaf nu (8 februari) tot uiterlijk zaterdag 14 februari bij ons een weekendje weg boekt met ons volkswagenbusje.

Vermeld bij je boeking in het notitieveld “Valentijn” en je krijg van ons een Super Verwenpakket van Rituals als cadeau thuisgestuurd!

Waarom past het weekendje weg met een retro volkswagenbusje zo goed bij de gedachte van Valentijnsdag? Daarvoor moeten we even kijken naar de oorsprong van Valentijnsdag en het idee van een Valentijnscadeau.

Valentijn komt van Valentinus en dat komt weer van valens (Latijn) dat 'krachtig' betekent. Valentinus was de naam van twee heiligen uit de derde eeuw, die herdacht worden op 14 februari. Er is weinig bekend over deze heiligen. Eén van hen, de 'liefdespriester', zou in het geheim verboden huwelijken voltrekken. Hij werd daarom op 14 februari ter dood veroordeeld.

Valentijnsdag vindt zijn oorsprong reeds in het jaar 496. Ver voordat er Volkswagenbusjes rondreden met verliefde stelletjes. Het is uitgeroepen door paus Gelasius. De dag zou een vervanging zijn voor het Romeinse vruchtbaarheidsfeest Lupercalia, dat op 15 februari viel en als heidens beschouwd werd. In de middeleeuwen werd Valentijnsdag pas verbonden aan romantiek, omdat de dag volgens het Woordenboek der Nederlandsche Taal als voorloper van de lente gezien werd: de dag waarop volgens de volksoverlevering de vogels en geliefden elkaar vonden.

volkswagen valentijnRomantisch Valentijnscadeau?

Dat het romantisch is om een weekendje even helemaal in een andere wereld te zijn met ons volkswagenbusje dat heeft zich al wel bewezen.

Het gevoel dat jullie elkaar “speciaal” vinden dat wil je natuurlijk het liefste iedere dag. Maar ons drukke bestaan leidt ons nog wel eens hier vandaan. Ons Volkswagenbusje brengt vaak onze gasten weer bij elkaar. Door even helemaal weg te zijn, buiten de drukte van iedere dag ontdekken ze elkaar weer. Is er eindelijk tijd. En dat leidde in het verleden al meerdere malen tot een huwelijksaanzoek! Blader maar eens door ons gastenboekje.

Dus mocht je nog plannen hebben…

Mocht je je geliefde willen verwennen met een origineel valentijnscadeau, kies dan voor het huren van een Volkswagenbusje... 

Blije Bus

Wij Pieter en Nienke vormen samen de Blije Bus.

Lees ervaringen

Ontdek wat jouw voorgangers beleefd hebben met onze bus.

Ervaringen lezen

Contact

Blije Bus
Voortmansweg 47
7523 CW Enschede - Nederland
info@retroweekend.nl
(+31) (0)6 21 885 833